Du & Jag satsar på ny lokal

Du & Jag satsar på ny lokal

Du och jag är Ockelbos anrika klädbutik för både herr, dam och barn, som funnits i 43 år. Magdalen Strandberg som drivit butiken i centrala Ockelbo sedan 2012 har bestämt sig för att satsa vidare i nya lokaler. 

– Kändes som det är rätt läge, nu har jag varit i nuvarande lokal i tio år och flyttar rakt över torget, till en lokal med bättre möjligheter, berättar Magdalen.

Flytten kommer ske i februari och även om det inte är många meter mellan nuvarande lokalen och den nya krävs ändå en hel del planering. Handelsbanken lämnade sin plats vid torget i centrumhuset i höstas och Magdalen anmälde genast sitt intresse för att ta över den.

– Då den senare dök upp ansökte jag genast om att få ta över.

– Jag har haft bra erfarenheter med Ockelbo kommun, som varit väldigt tillmötesgående.

– Butikerna är navet i centrum, utan oss skulle det bli väldigt ödsligt här,  Ockelbo skulle inte vara sig likt, fastslår Magdalen.


Även kunderna har reagerat positivt kring nyheten om flytten.

– De har varit jättepositiva, och vi ska absolut göra något roligt jippo längre fram. Men först blir det invigningserbjudanden när vi är på plats. Iinvigningsfest får vi vänta med på grund av restriktionerna.




Den nya lokalen är 138 kvadratmeter och är mer ljus, fräsch och öppen än den nuvarande lokalen.

– Vi får tänka lite annorlunda kring inredningen. Här har vi mycket på väggarna, i nya lokalen tillkommer fler bord.

– Området utanför butiken är under tak, så jag har bättre möjligheter att ha kläder även ute.

– Jag tycker även tillgängligheten blir bättre, vi hamnar på ett mer naturligt stråk på samma sida som de andra handlarna.

Magdalen Strandberg i nuvarande lokaler, också det en gammal banklokal.

Du och Jag har funnits i 43 år och har sett många andra verksamheter komma och gå genom åren. Ändå finns Du och jag kvar. 

– Nyckeln är att ha ett brett sortiment och personlig service. Här finns verkligen något för alla. Under mina år har jag följt det konceptet som de tidigare ägarna haft. 

– Från hänglsen till vitskjorta, tossor för barnen, klänning till festen... vi hjälper dig med allt.





Mimmi Sundvik, Du & Jag

Magdalen berättar att butiken klarat sig bra i pandemitider och kan snabbt anpassa sig till de omställningar som behövs, där har webbshopen också varit till god hjälp. Utöver Magdalen arbetar sedan oktober ifjol även Mimmi Sundvik i butiken.

– Det är nervöst att anställa, men jag tycker det fungerat jättebra med Mimmi och vi trivs bra med varandra.

Under flytten kommer butiken vara stängd ett par dagar för att komma i ordning. Det mesta av inredningen följer med över till den nya lokalen. Bland mer långsiktiga planer finns tankar om att kunna ha egna modevisningar.

– Vi kanske skulle kunna visa några stilar på lunchen till exempel. Idéer finns det gott om, men tiden räcker inte alltid till.

Men nu väntar flytten och Magdalen och Mimmi förbereder sig. 

– Vi satsar på att slå upp de nya portarna i februari. 


Läs när Du & Jag firade 40 år - 2019


Senaste nytt på Kuxa.se

Ugglebo utvecklingsmedel 2022

Ugglebo utvecklingsmedel 2022

Jag kom, jag såg, jag skrapade  - en liten krönika om trisslotter

Jag kom, jag såg, jag skrapade - en liten krönika om trisslotter

0