Gruppträning med Lena Östman - träning, umgänge och skratt

Gruppträning med Lena Östman - träning, umgänge och skratt

FOTO: Henrik Wesbterg


– Nu får ni sluta babbla! De är som ett gäng tonåringar, säger Lena Östman lagom till att Kuxabladet anländer till morgonens träningspass. Det är torsdag, soligt men ändå hög höstluft och något kyligt. Men damerna i Lena Östmans motionspass låter inte hösten hejda dem, inte vintern för den delen heller — de har utomhusträning året runt. 

– Här vid multisportarenan mitt emot Kuxahallen är det perfekt att hålla till, säger Lena

Först är det uppvärmning med gummiband. Det är ett glatt gäng som följer Lenas instruktioner, skrattet ligger alltid nära. 
– När de går hem är hela kroppen tränad, säger Lena innan hon börjar förbereda de olika stationerna. Inklusive hjärtat, tillägger hon. 

Lena har satt upp romerska ringar, en stång att hänga i, gummiband att dra i, kettlebells att göra övningar med och medicinbollar som de ska hålla i och luta sig framåt. 

Ing-Britt Lindberg och Pia Sjöblom
FOTO: Wanja Drakhufvud

Det blir en diskussion om skostorlekar, för när Lena instruerar om att de ska stå med en fotlängds avstånd med medicinbollen i famnen, då är det någon som misshör och står för nära. 

– Har du storlek 31 i skor, frågar Lena lite menande och skrattet låter inte vänta på sig. 

Stationsträningen görs i par och damerna håller tempot och byter när klockan signalerar. Lena har sett en otrolig utveckling bland deltagarna under åren. 

– Från början var de osäkra på armhävningar men vi började mott vägg, sedan mot en bänk och nu gör alla det. 
– Nu jobbar vi med att dra upp oss. 

För många är gruppen också viktigt rent socialt, de pratar och har trevligt. 

Pia Sjöblom är en av deltagarna. 

– Det är bra för att hålla igång, röra på sig och det ger en full träning. Man gör ju inte det hemma även om man är sugen. Du utmanar dig själv mer när du tränar med andra. 

Ing-Britt Lindberg håller helt med och gör tummen upp. 
– Väldigt trevlig grupp och det här gör gott för hela kroppen. 

– Många har ju träningsvärk och när någon tar upp hur ont de haft håller någon med. Men det är bara i positiva ordalag, avslutar Lena. 

Gruppträning gör att många testar saker de inte skulle gjort ensamma, vilket är en del av konceptet och utvecklande för deltagarna FOTO: Wanja Drakhufvud

Lena Östman är instruktör och tycker det är en kul grupp att ha att göra med. Hon märker att de trivs, utvecklas och har ett socialt utbyte av träningen. FOTO: Wanja Drakhufvud


Förslag på egen cirkelträning:

  • 10 st Knäböj

  • 10 st Höftlyft

  • 10 st Armhävningar

  • 10 st Dragövning

Första passet kan bestå av två varv av övningarna, nästa gång tre varv och så vidare. Snart nog kommer du göra dina egna träningspass med många fler variationer!


Titta på veckans övning på Instagram @enkeltraning

Titta gärna på min vecko-övning som jag lägger ut på Instagram (@enkeltraning) och Facebook (Enkel Träning Lena Östman AB) varje onsdag och hitta inspiration!


Curt Carlsson - 1944-2022

Curt Carlsson - 1944-2022

Ockelbo jaktskytteklubb - fick utvecklingsstöd av ICA Ugglebo

Ockelbo jaktskytteklubb - fick utvecklingsstöd av ICA Ugglebo

0