ICA Ugglebo ger föreningar stöd - visar det nu i entrén

ICA Ugglebo ger föreningar stöd - visar det nu i entrén

ICA Ugglebo börjar nu blir klar med den inre uppfräschning av butiken som påbörjades under senhösten. Nya paneler och ommålade väggar och nya vägg-hyllsystem. Samtidigt som entrén fräschats upp sattes också två displayer upp. Där visas bilder från bygden och från föreningslivet som ICA Ugglebo sponsrat genom åren. Bildmaterialet till bildspelet får ICA Ugglebo av Kuxabladet.


– Det här är ett naturligt led i ICA Ugglebos samarbete med Kuxabladet. Vi har nu under flera år låtit de föreningar som fått utvecklingsstöd också visa upp sin verksamhet i en artikel i Kuxabladet, säger vd Fredrik Holm.

– Det blir en win win situation för alla parter. Då föll sig valet enkelt att vi också vände oss till Kuxabladet för innehållet till displayerna. Eftersom ni redan hade ett rikt bildarkiv.



– Förutom bilder från bygden, bilder från föreningarna, visar vi även lunchmenyn under lunchtid och annan information.

Utvecklingsstöd till föreningar

Varje år delar ICA Ugglebo arbetarförening AB ut utvecklingsstöd till föreningar. Det finansieras av den del av aktieutdelningen som inte längre har någon mottagare eller där mottagaren är okänd.

– Pengarna studsar ofta tillbaka när vi betalat ut dem till konton som inte längre existerar och då delar vi istället ut dem till föreningar i bygden.

– I samarbetet får man nu för tiden också möjligheten att synas i Kuxabladet. Vilket i sin tur kanske ökar antalet medlemmar i föreningen.

ICA Ugglebo bekostar en artikel i Kuxabladet och med tiden kom idén med displayerna i foajén.

– Det börjar sakta närma sig nästa ansökningsperiod och mer information om hur du som förening ansöker kommer i framtida Kuxabladet.



En unik butik

– ICA Ugglebo är inte som andra ICA-butiker och vi fortsätter försöka vara unika. Displayerna är ett steg i detta arbete.

– Vi har även ett större specialsortiment än andra Supermarket-butiker och vi försöker även hålla öppet under helger och då även ha öppet i paketutlämningen under hela tiden butiken är öppen.

– Jag tycker skärmarna blev jättebra och vi kommer fortsätta förändra och utveckla innehållet med tiden. De skärmar jag sett i andra ICA-butiker visar erbjudanden från ICA centralt, så jag tycker det här är finare och mer lokalt.


Senaste nytt på Kuxa.se

Han flyttade från huvudstaden till Ockelbo - intervju med dirigenten Tony Margeta

Han flyttade från huvudstaden till Ockelbo - intervju med dirigenten Tony Margeta

Ockelbo IF vinnare av Bilma Cup 2024

Ockelbo IF vinnare av Bilma Cup 2024

0