Ockelbo IF vinnare av Bilma Cup 2024

Ockelbo IF vinnare av Bilma Cup 2024

Äntligen lossnade det för Ockelbo IF's herrar i sin egna turnering. Efter stor dramatik i semifinalen mot Järbo, där Ockelbo kvitterade med 10 sekunder kvar och senare vann i straffar var man för första gången sedan 2005 klara för final.

Torsåker stod sedan för finalmotståndet och tog även en tidig ledning. Ockelbo behöll lugnet och radade upp målchanser. De fick även utdelning flera gånger om och kunde vinna matchen med 3-1. Samtidigt som slutsignalen ljöd stormade lyckliga supportrar planen och firade tillsammans med hemmalaget.


Straffläggning (här Hassan Raik) i semifinalen blev en rysare där Ockelbo till slut vann.

I vimlet efter matchen pratar Kuxabladet med speldirigenten Hassan Raik, som gjorde en kanonmatch och bland annat assisterade till Ockelbos 2-1 mål med en långboll från egen planhalva som direktskarvades i mål på huvudet av Ali Reza.

–Mina lagkamrater vet att bollen kommer, vi har tränat på det där, berättar Hassan.

Stämningen i Kuxahallen var fantastisk under finalen. Hur kändes det att spela framför en så entusiastisk publik?

– Det var en bra känsla, jag älskar finaler och att vinna dem, säger Hassan som spelade Bilma Cup för tredje gången.

– Jag vill tacka publiken och alla tillresta lag och supportrar som visade mycket kärlek. Det är så kul att spela inför fulla läktare. Nu behöver jag sova, avslutar en glad Hassan Raik.


Filip Jonsson satte kvitteringen för Ockelbo IF och Ali Reza blev tvåmålsskytt.



I damfinalen spelade Årsunda mot regerande mästarna Stensätra IF. Det bjöds på mycket fint tekniskt spel i finalen och Årsunda var första lag att göra mål. Stensätra reste sig dock och skapade många fina chanser. Stensätra lyckades välförtjänt vända på matchen och kunde vinna med 2-1 och försvarade därmed sin titel i Bilma Cup.



BIlma Cup tidigare år


Ockelbo IF-artiklar på Kuxa.se

ICA Ugglebo ger föreningar stöd - visar det nu i entrén

ICA Ugglebo ger föreningar stöd - visar det nu i entrén

Sally Larsson - berättar om livet förr

Sally Larsson - berättar om livet förr

0