Utvecklingsstöd till föreningar 2023 - från ICA Ugglebo

Utvecklingsstöd till föreningar 2023 - från ICA Ugglebo

Fredrik Holm, ICA Ugglebo och ÅFKs seniorernas  fystränare och tillika spelare Beatrice Wiker.

Det börjar åter dra ihop sig till utvecklingsstödet från ICA Ugglebo, som de delar ut till de föreningar som ansökt — och som styrelsen utsett till mottagare — varje år. Under de senaste åren har Kuxabladet med då vd Fredrik Holm de olika föreningar som ansökt och fått bidraget. 2023 fick Jädraås Allmänna Idrottsklubb bidrag till en ny bastuflotte.  Släktforskarföreningen till sin verksamhet, Ulvsta Fritidsförening till ny stege på badflotten, Ockelbo Expo till sin verksamhet och Åbyggeby I&FK delbidrag till matchklocka.

Alla föreningar i Ockelbo Kommun kan ansöka om bidraget och i ansökan behövs en kortare verksamhetsbeskrivning och vad de tycker sig behöva pengarna till.

– Det är bra om det är kortfattat, säger Fredrik Holm.

– Det räcker att vi får en liten insikt. Sedan är det bra om man skickar in via e-post, och då är noga med avsändaren, förklarar han.



Om pengarna går till något specifikt är det extra bra. Som när Ulvsta Fritidsförening vill ha pengar till en ny stege. eller tidigare år då Ockelbo BK och Åbyggeby LBCs fick bidrag till nya basketlinjer, eller som när Friluftsfrämjandet Ockelbo köpte in en ny kaffemaskin till Rönnåsen.


Fredrik förklarar att också att det inte måste vara specifika saker, utan att det ibland räcker att lyfta kärnverksamheten.

– I år fick exempelvis Släktforskarföreningen åter utvecklingsmedel till sin grundverksamhet.



När Kuxabladet besökte  Åbyggeby I&FK pratade med Åbyggeby FK sa föreningens fotbollsansvarige, Andreas Byström följande:

– Nu är matchklockan på plats, kiosken har blivit ombonad och under nästa år hoppas vi kunna anlägga en läktare. Vi har en fantastisk anläggning här och den kommer bli ännu bättre.


ÅFK’s fotbollssektion inriktar sig på tjejer, medan Ockelbo IF tar hand om pojkar – ett upplägg som är ganska ovanligt.


– Vi har en tyst överenskommelse att det ska vara så. Fotbollen är till för alla, kommer en kille till våra yngre grupper får han vara med, vi tipsar om den andra föreningen. Men det kan finnas logistiska skäl att det inte fungerar åt endera håll till exempel.


– Denna säsong (2023 red.anm) har vi på provat lagt en träning på IP för tjejer i hopp om att fler ska hitta oss.


Beatrice Wiker fystränare och spelare i ÅFK berättade om vad som utmärker klubben.

– Det är något speciellt med Åbyggeby som sitter i väggarna. Vi tar hand om varandra och har så roligt, glädjen genomsyrar allt.





Eva Sjölander Eibl och Peter Hedman visar upp datorerna PRO Ockelbo köpt in för utvevklingsmedel från ICA Ugglebo. I Mitten, Fredrik Holm, ICA Ugglebo.

Kuxabladet träffade även PRO tillsammans med Fredrik Holm under 2023,  de fick stöd 2022 till nya datorer för utbildning i datorvana.

– Rent konkret har vi köpt in datorer och erbjuder intresserade medlemmar utbildning inom datorhantering och användande av android- och iphonemobiler, förklarar Peter Hedman då, ordförande PRO Ockelbo.

Mer information om utvecklingsstödet kommer under våren i form av annonser i Kuxabladet.

JAIK och Ulvsta Fritidsförening hoppas vi kunna besöka och  skriva om under 2024.






ICA Ugglebos utvecklingsstöd 2023

Jädraås Allmänna Idrottsklubb bidrag till en ny bastuflotte.  Släktforskarföreningen till sin verksamhet, Ulvsta Fritidsförening till ny stege på badflotten, Ockelbo Expo till sin verksamhet och Åbyggeby I&FK delbidrag till matchklocka.

ICA Ugglebos utvecklingsstöd 2022

PRO, stöd till äldre gällande utbildning och handhavande i IT-kunskap. Jaktskytteklubben, till skjutbana. Friluftsfrämjandet, till upprustning av Rönnåsstugan och inköp av köksutrustning.  Gammelbonings bygdegård, till samlingsplats med uteleksaker.  SFK Ycklaren, till underhåll bryggor och grillplats. Ockelbo BK/Åbyggeby landsbygdscenter, till målning av linjer.

ICA Ugglebos utvecklingsstöd 2021

2021 var Kuxabladet med då ICA Ugglebo delade ut utvecklingsstödet till Brukshundsklubben, Ockelbo IF fotbollsskola, OIF Gympa, Mörtsjön SFK och Släktforskarföreningen.

ICA Ugglebos utvecklingsstöd 2020

2020 var Kuxabladet med då Fredrik Holm överlämnade den symboliska plaketten till Ockelbo Ryttarförening, då de fått bidrag till ett nytt dressyrstaket. Även Uggleracet och Ockelbo Expo fick varsitt bidrag.


Senaste nytt på Kuxa.se

Äntligen takt med tiden - krönika av Eva Bingel

Äntligen takt med tiden - krönika av Eva Bingel

Historien om Norrsundets hamn - av Olov Thunman

Historien om Norrsundets hamn - av Olov Thunman

0