Biggest Loser tränaren - leder pass på Hälsodagen

Biggest Loser tränaren - leder pass på Hälsodagen

FOTO: Henrik Westberg, Kuxagruppen AB

Pischa Strindstedt är en av Sveriges mest kända personliga tränare, både genom sin blogg, sitt instagramflöde och inte minst genom programmet Biggest Loser där hon varit med och hjälpt deltagarna att nå en hälsosammare livsstil och en bättre form. 

I helgen besökte Pischa hälsodagen och skördefesten på Wij Trädgårdar I Ockelbo tillsammans med OIF gympa. 

Pischa hade två uppvisningspass tillsammans med Ockelbo Idrott Förenings Patrik Kregert, Carina Poulsen, Magnus Hammarström och Theo Poulsen Hammarström. De visade tappert upp hur du tillsammans med en partner kan träna i princip var som helst. Exempelvis i duggregn på en blöt gräsmatta. 

FOTO: Henrik Westberg, Kuxagruppen AB

FOTO: Henrik Westberg, Kuxagruppen AB

Pischa visade uppvärmningen där paren skulle slå på varandras knän utan att själv bli träffade, sedan blåstes det i visselpipan och de brottades med armtag, detta pågick med parbyten under dryga minuterna. Sedan följde andra regelrätta styrkeövningar och deltagarna höll tappert igång och slutförde passet under Pischas instruktioner och pepp. 

Pischa berättade innan passet att hon lärt känna ledarna på OIF gympa och att de bjöd in henne till Hälsodagen. 

F.v. Patrik Kregert, Carina Poulsen, Pischa Strindstedt, Theo Poulsen Hammarström, Magnus Hammarström. FOTO: Henrik Westberg, Kuxagruppen AB

– Det är roligt att hänga här, berättar Pischa och det går inte att ta miste på hennes livsenergi då hon svarar på frågorna. Vi ska köra en del workoutpass för inspiration. 

– Det är viktigt att hitta glädjen i träningen, oavsett vilken nivå du är på. Du ska inte träna av fel anledningar och inte känna att det är ett ”måste”. 

Pischa erkänner dock att varje enskilt pass kanske inte är roligt, men som hon beskriver det om du ska vara med i ett maraton och har den målsättningen, då kommer glädjen den dagen du slutfört loppet. 

– Varje pass fram till den dagen kanske inte är superkul men du tränar i alla fall av rätt anledning, du är motiverad. 

Själv tränar hon fem och ibland sex dagar i veckan och Pischa, som alltid tyckt det varit roligt med träning, har gjort det till sin livstil och nu vill hon motivera andra att nå sina mål. 

– Men det är viktigt att ha insikten, har du tid till två timmar i veckan, ja, då kommer du aldrig nå den där superkroppen men du kommer nå en bättre dagsform och bli piggare. 

Vägen till tv-programmet Biggest loser gick via sociala medier. 

– Producenterna hittade mig via min blogg och de kontaktades mig. Men efter första säsongen sa de att jag var för snäll, så de testade en annan PT under andra säsongen, men sen tredje då var jag tillbaka. 

– Det är så olika på vem personen är hur jag går tillväga med träningsupplägget. Alla är olika och det som motiverar en del kanske inte motiverar andra. 

FOTO: Henrik Westberg, Kuxagruppen AB

– Sen kommer det så mycket annat runtom. I Biggest loser handlar det inte bara om träning, det är allting runt om, den mentala resan som deltagarna gör. 

Pischa har lyckats omvända en del personer att börja träna. 

– Det gäller att hitta diciplinen, att träna av rätt orsaker, hitta den positiva energin som träningen ger och det leder till att du blir stolt och växer som individ.


Pischa Strindstedt är en av Sveriges mesta kända Personliga tränare (PT) och figurerar i programmet Biggest Loser som går på TV4. Hon uppmanar alla att hitta glädjen i sin träning. Följ henne på instagram #pischas 

Skärmklipp 2019-09-23 10.18.34.png

Pischa

på Instagram


OIF-Gympa har pass varje kväll i A-lokalen i Ockelbo. Säsongskort kostar 1000 kr och du kan bl.a. köra Kettelbell med Patrik på måndagar, Tabata/kondition med Carina på Onsdagar och ett roligt träningspass med Magnus på fredagar. 

Skärmklipp 2019-09-23 10.22.40.png

OIF GYMPA

på facebook

Räddningstjänsten - hur räddar de dig ur bilen?

Räddningstjänsten - hur räddar de dig ur bilen?

KUXABLADET - Nr 173 - 2019

KUXABLADET - Nr 173 - 2019

0