Fortsätt träna - Krönika

Fortsätt träna - Krönika

Det är fortfarande sommar även om juli är slut och kvällarna känns aningen kyligare. Sensommaren kommer att glida över till höst och vi har en ny period att fylla med träning. Vi kan skörda frukten av sommarträningen och förvalta denna värdefulla skatt på olika sätt. Oavsett kan vi ta med den goda rutinen från semesterledigheten in i vardagen med jobb och andra åtaganden som potentiellt annars skulle kunna rubba rytmen. Får träningen bara följa med in i sensommaren blir det enklare att fortsätta i höst och under den kommande vintern.

lena_östman_portrait.jpg


Har man hängt med i juli-kalenderns alla träningsövningar, så har man kört en hel del med egen kroppsvikt. För att utveckla dem kan man ändra lite på vinklar och ta hjälp av upphöjningar eller annan utrustning för att göra dem tyngre och med mer motstånd. Att upprepa kalendern varje månad är alltså fullt möjligt. Vill man ha ett längre träningspass kan man välja ut ett antal övningar från kalendern och skapa sitt alldeles egna träningspass. Ett favoritpass som kan förändras och utvecklas med tiden. Bjud med parter eller granne och bli områdets träningsinspiratör. Använd gärna kalendern som ett litet övningsbibliotek att leta upp tips i.


Att fortsätta träna utomhus är enkelt när man följer med i årstiderna

screenshot.nr 2021-08-12 kl. 14.32.34.png


Att fortsätta träna utomhus är enkelt när man följer med i årstiderna. Man vänjer sig gradvis med mera och varmare kläder. Eventuell utrustning känns kallare i händerna som till slut får handskar på sig. Utomhusträning är enkelt om man börjar på sommaren eller tidigt på hösten. Att börja träna utomhus i kallaste, snöigaste januari brukar det vara mycket svårare att motivera sig till. I stort sett kan alla kalenderövningar naturligtvis utföras inomhus på gym eller hemma.

Förhoppningsvis har man utfört någon eller några nya övningar som man inte har gjort tidigare.

Kanske har träningskalendern öppnat ögonen för en helt ny typ av träning eller inspirerat till komplementträning till ordinarie sport eller motionsform. Om man till exempel brukar ha fullt fokus på styrketräning och vet med sig att ökad puls skulle gynna styrketräningen, men har ingen lust att jogga. Då hittar man pulshöjande övningar i kalendern. Burpees, hopprep, step-ups för att nämna några exempel. Att utföra dessa övningar i några omgångar kan utgöra ett rejält intervallpass.

Tvärtom blir i det fall att man är en konditionsatlet. Välj ut några styrkeövningar för att komplettera den ordinarie pulsträningen. I båda varianterna kan man antingen förlänga sina vanliga träningspass eller köra som ett eget pass. Med flexibelt sinne kan kroppen få helt oanade styrkor i framtiden!


30 år med snickarboa

30 år med snickarboa

Linda älskar sin trädgård

Linda älskar sin trädgård

0