Bästa sättet att utmana sig själv - en årsplan

Bästa sättet att utmana sig själv - en årsplan

Lena Östman på Lilla Sjöbacken, sommaren 22. Foto: Henrik Westberg, Kuxabladet

De första veckorna av det nya året är avverkade. Kanske har det avgivits nyårslöften om träning, kanske glömdes de redan bort på nyårsdagen. Vilken kategori tillhör du i träningens värld? Den som med goda intentioner köper gymkort i början av året, men hinner både börja och sluta träna innan januari är slut. Eller är du den som håller fast vid årsplanerna och känner att det är nu det börjar på riktigt? Det är nu man har möjlighet att dubbelvarva samtliga i kategorin soffsittare.

Som en positiv trigger till dina planer kan du då addera ett månadsfokus som extra garanti för att du kommer att använda detta år till att bli din bästa version av dig själv. Skapa dina egna fokus eller ta till dig av mina tips här nedan. Månadsprojekt; tänk ut tolv olika projekt under året och fokusera på en sak under en hel månad, välj nivå som passar bäst eller mixa hejvilt. (Finns okända ord nedan så hittar du beskrivning på Google.)

Utmana dig själv med ett fokus per månad:

Förutom att fokusera på en sak per månad så är det ju alltid festligt med personliga rekord av alla de slag. Att minska antalet minuter på given sträcka i konditionssporter blir väl alla lyckliga av. Ökning av kilon i styrkeövningar, öka antal hopp med hopprep eller öka antal centimeter i längdhopp.

Med en god portion av fantasi så kan man få göra personliga rekord varje dag. Vi behöver inte ens begränsa oss till träningens värld för att tillskansa oss rekord. Vi kan få slå rekord i hur många förberedda matlådor vi skapar på en dag, hur många gånger trappan därhemma har avverkats eller hur många sömntimmar man får ihop på en vecka. Det vår mänskliga rättighet att få tävla med oss själva och slå rekord på rekord!


Vi besöker Sveaborg VVS och EL i Hamrångefjärden

Vi besöker Sveaborg VVS och EL i Hamrångefjärden

Äntligen takt med tiden - krönika av Eva Bingel

Äntligen takt med tiden - krönika av Eva Bingel

0