Enkel träning - med Lena Östman

Enkel träning - med Lena Östman

När jag och min man packade ihop vårt Stockholmshem och flyttade till Lingbo, så fick såklart även mitt träningsföretag hänga med. Den då upparbetade klientstocken gav mig gott mod om att jag skulle kunna bygga upp verksamheten igen på vår nya ort. Jag förlitade mig på min träningsfilosofi är enkel och förhoppningsvis lätt att ta till sig, var man än bor. 

Starten kändes riktigt positiv, jag började arbeta med individuella klienter och grupper inom loppet av några få månader. Jag planerade hur jag skulle vidga verksamheten och arbeta vidare med den. Känslan var att inget kunde stoppa mig!

Men så kom nyheterna om coronaviruset. Vi förstod tidigt att var en tragedi, men vi förstod nog inte hur det skulle komma att påverka oss alla på olika sätt under lång tid. Personligen har jag inte drabbats speciellt hårt av denna pandemi. Men min verksamhet drabbades desto hårdare. 

Hur skulle ekonomin fungera, hur länge skulle jag behöva ta paus från det normala och så vidare? Det var helt otänkbart att jag skulle kunna utföra mitt arbete som tidigare. Personlig träning innebär ju att tränare och klient är fysiskt väldigt nära varandra. Kunde jag överhuvudtaget fortsätta med min verksamhet? 

Det var där och då som jag kände att jag kunde både göra en insats för andra människor och samtidigt lösa mitt eget verksamhetsdilemma. 

Nyheterna rullade på med än värre information och jag insåg att detta inte skulle vara över på länge. Jag fick tänka till och tänka om. Frågade människor omkring mig hur de planerade att fortsätta med sina hälsoprojekt. Några slutade träna helt vilket kändes uppgivet och hopplöst. Några ville satsade på utomhusträning eller hemmaträning, men hade inte riktigt kunskapen om hur det skulle kunna gå till. Det var där och då som jag kände att jag kunde både göra en insats för andra människor och samtidigt lösa mitt eget verksamhetsdilemma. 



Jag började erbjuda Digital Personlig Träning och sålde paket med veckovisa träningsträffar och startpaket med gummiband.  Klienten riggade upp dator eller mobiltelefon i sitt hem och jag likaså i mitt hem. Jag planerade och bjöd in klienten till vår bokade träningssession via en digitalt mötesapp. Inriktningen på träningen blev ganska lika mina tidigare träningssessioner i form av övningsval och passupplägg, det skedde bara i ett annat format. Den stora skillnaden var att jag bara kunde visa med min egen kropp och berätta tydligt hur det bör kännas under en rörelse. Att till exempel se klienten från olika vinklar för detaljinstruktioner gick ju inte. Jag fick alltså chansen att utvecklas som tränare under tiden och att utvecklas är ju alltid härligt.


Glädjen i att faktiskt inse att detta var ett vinnande koncept var en stor lättnad hos mig. Att göra skillnad i denna utmattande tid med alla förändringar och katastrofsituationer som många upplevde, kändes bra. Detta fortsatte under hela 2020 och en bit in i 2021. De flesta av mina digitala PT-klienter träffar jag nu igen i grupper eller vid individuella sessioner. Vissa har kunnat återgå till sina vanliga träningsanläggningar på andra orter och får support av mig via träningsprogram som de utför på egen hand. Några träffar jag fortfarande digitalt och en av dem vill jag berätta om i nästa krönika. 

Lena Östman driver det egna företaget Enkel träning - besök hennes instagram här.


Fler krönikor med Enkel träning

Premiär för Ghostbusters: Afterlife

Premiär för Ghostbusters: Afterlife

Krönika: Sök och du skall plantera

Krönika: Sök och du skall plantera

0