Handla och hämta paket på ett smidigt sätt - ICA Ugglebo

Handla och hämta paket på ett smidigt sätt - ICA Ugglebo

Ungefär 25% av köpen på Ica Ugglebo sker idag genom självutcheckning, då kunderna väljer att nyttja snabbkassan eller självscanningstjänsten. Ellinor Stenhammar håller till i förbutiken och Ann-Charlotte Eltin möter ofta kunderna i kassan. De visar och berättar om fördelarna med att handla med självutcheckning.


Har du ett Ica-kort eller är förmånskund hos Ica är du redo att börja använda handscannern.

– Blippa eller dra ditt Ica-kort i kortläsaren vid terminlen där handscanrarna finns, din scanner tänds upp sen är det bara att börja blippa varor, förklarar Ellinor.

– Är du förmånskund men inte har med dig ditt Ica-kort går det att identifiera sig med bank-id också. Du får då fram en qr-kod som terminalen kan läsa av undertill om du håller fram mobilen.


– Har du tappat bort ditt Ica-kort går det även att få ett nytt genom att ringa 033-474790, det kan du göra via talsvar.


Är du inte förmånskund idag kan du få hjälp med att komma igång i kassan eller genom Icas hemsida.



Bland fördelarna med självscanning och snabbkassa är främst de minskade kötiderna. Kunder som kommit igång med självscanning framhåller även bekvämligheten som en viktig faktor, en av dessa är Ann-Sofie Qvarnström som delar med sig av sin upplevelse.


– Det är så smidigt. Jag behöver inte packa upp och ner vid kassan utan kan bara betala och gå, säger Ann-Sofie.

– I början var det mycket avstämningar, men systemet verkar lita på mig nu.


Ellinor förklarar att det slumpvis görs avstämningar, men att kunderna med tiden får högre förtroende av systemet om avstämningarna är korrekta.

I snabbkassan kan du handla även utan scanner, då scannar kunden själv sina varor i självutcheckningen och betalar med kort.

– Där har vi bestämt att det är maximalt tio varor tillåtna, men det passar utmärkt för dem som bara ska ha en matlåda eller något litet.



– Det blir alltid rött ljus i självutcheckningen om kunden köper varor som det är 18-års gräns på, vi kan släcka detta på distans med en surfplatta från kassan.

– Lampan lyser grönt när allt är betalt och klart.


Paketutlämningen

I förbutiken hos Ica Ugglebo hämtar du försändelser från Bring, Postnord och DHL. Vi är på väg mot jul, och innan det infaller black friday och andra reor som gör att antalet paket som ska levereras ökar.

– Vi går in i en period nu då alla uppmanas hämta sina paket så fort som möjligt, säger Ellinor.


Paketen ligger som längst sju dagar, om en kund har beställt något stort kan paketen vara väldigt skrymmande.


En trend är att antalet paket ökat för varje år.

– Vi har utökat med tjänster. Då det är som mest får vi in över 300 paket, vilket är dubbelt mot det normala.

Hämta inte kl 16 (om du inte vill köa) 

Ellinor vill göra kunderna uppmärksamma på att det runt 16-tiden är som absolut mest köer vid utlämningen, då många hämtar i samband med att de slutar jobbet.

– Men bara några timmar senare är det oftast lugnt igen.

– Något som underlättar och snabbar på vid utlämningen är om du som hämtar paket förbereder och legitimerar dig i appen, med bank-id.


En förhoppning är att tjänsterna som finns i lokalen i form av paketskåp från Budbee och Instabox ska ge förbutiken viss lättning.

– De hyr lokal av oss och är helt automatiska tjänster, vi erbjuder ingen support för paketskåpen.

Lite närmare jul kommer det även dyka upp leveranser på lördagar.

– Ja, från mitten av november kan du få ett paket hit även på en lördag, bli inte förvånad om det sker. Det är alltså inte vi i förbutiken som då missat ditt paket på fredagen, säger Ellinor och ler.


Mer lokal handel på Kuxa.se

Bibliotekets app Biblio – ljudböcker och e-böcker på bibliotekskortet

Bibliotekets app Biblio – ljudböcker och e-böcker på bibliotekskortet

Ockelbo Expo - söker fler (stöd)medlemmar

Ockelbo Expo - söker fler (stöd)medlemmar

0