Härlig start på arrangörsföreningens vår - konsert med Trio Wendel Dominique Johansson

Härlig start på arrangörsföreningens vår - konsert med Trio Wendel Dominique Johansson

Trio Wendel Dominique Johansson spelade klassisk- film- och tangomusik under en härlig i Missionskyrkans stora sal, torsdagen den 7 mars. Konserten är en fortsättning på de konserter Ockelbo arrangörsförening ordnat under de senaste åren. Tomas Grönberg meddelade glatt att föreningen dubblat sitt medlemsantal och konstaterade att kvällens akt även lockat publik från Gävle, innan han presenterade musikerna som trädde in under varma applåder.



Trion består av Madeleine Johansson, professionell flöjtist som spelat med bland annat Carola, Andrea Bocelli, Henrik Dorsin, Kalle Moreaus bland andra och som bland annat spelar regelbundet i symfoniorkester.



Nils Jonas Axel Martinelli Dominique, kontrabas, är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och har framträtt som dirigent vid bland annat Folkoperan, Kungliga Filharmoniska Orkestern, Sveriges Radios symfoniorkester bland mycket annat. Han är också son till Monica och Carl-Axel Dominique.


Olof Wendel, vibrafon, utbildade sig i slagverk vid Göteborgs Universitet Han gjorde sin solodebut i Joel Erikssons Concerto for Vibraphone med Göteborgs Symfonikerna 2002.

Det här var inget jag visste då jag satte mig ner i publiken. Det var heller inte något jag behövde veta, för efter de första tonerna stod det klart att musik framförd av duktiga musiker är självförklarande och inte behöver något cv.

Olof Wendel berättade om en va kompositörerna. Alla tre musiker turades om att tala inför utvalda stycken. Foto: Henrik Westberg, Kuxabladet


Trion spelade musik från bland annat Leonard Bernstein (nu aktuell i filmen Maestro av Bradley Cooper) och mellan styckena berättade de tre musikerna lite bakgrund om kompositörerna och stycket. Som en röd tråd visade det sig att många av de kompositörer de valt ut alla gått i lära hos Nadia Boulanger i Paris.


Så även Astor Piazzolla som vi tidigare hört i olika tappningar under olika konserter arrangerade av Ockelbo arrangörsförening under hösten. Libertango spelades av trion med ett härligt sväng.


Dominique lyfte att Wendel även improviserade och kanske var det den extra kryddan som gjorde att musiken flödade på ett medryckande vis.



Konserten kändes kort och ändå hade två timmar passerat (inkluderat kaffepaus) när vi nöjda begav hos hemåt.

Nu ser vi fram emot fler härliga konserter i Ockelbo arrangörsförenings regi.


Fler recensioner på Kuxa.se

Livet på landet - När det inte blev som det skulle

Livet på landet - När det inte blev som det skulle

Recension: Den sista resan

Recension: Den sista resan

0