Speltest för de mindre: Drone home - Med drönare i centrum

Speltest för de mindre: Drone home - Med drönare i centrum

Drone home är ett partyspel som passar alla åldrar. Hjälp dina utomjordingar ta sig hem så snabbt som möjligt – det finns bara ett begränsat utrymme ombord på drönaren som är biljetten ut.

Efter att tidigare provat barnspel som bygger på mekanik som till exempel Angry Birds: Eagle mountain race – vars spelplan kollapsade mer eller mindre varje gång dess kanon användes,  var förväntningarna på Drone home väldigt lågt ställda.

Men jag kan glatt konstatera att tekniken i Drone home fungerar till förnöjelse. Spelet är enkelt uppbyggt, det finns fyra ramper (för upp till fyra spelare, från åtta år) från vilka utomjordingsfigurer avlossas med mål att hamna i den drönaren i mitten.

När en utomjording hamnar däri lyfter drönaren efter några sekunder och utomjordingen har flugit hem, den som först lyckas få hem alla tre utomjordingar har vunnit.

Ett tips är att spela på golvet då drönaren gärna drar iväg en bit och kraschlandar. Med lite rutin kan man även, mot instruktionsbokens inrådan, fånga upp drönaren för att undvika krasch i golvet. 

Glädjen kanske är kortvarig, men Drone home fungerar med hjälp av sin teknikbaserade grund som en bra ingång till brädspelspel. Kanske kan det få yngre spelare att vilja prova fler spel – eller så blir de väldigt skickliga på Drone home, det räcker långt det också.

Speltest: Dune Uprising

Speltest: Dune Uprising

Speltest: Jaipur

Speltest: Jaipur

0