Boktips för unga: Väck inte prinsessan och tre andra böcker

Boktips för unga: Väck inte prinsessan och tre andra böcker

Boktips till barn och unga av David Svensson

- Barnbibliotekarie vid Ockelbo Folkbibliotek & Perslunda Skolbibliotek.


Väck inte prinsessan (Riddar Klant 1)

Jonas Olsson

Från 6 år (Lättläst)

Knasig bok om den klumpiga Riddar Klant som tar sig an ett farligt uppdrag. Han måste få en prinsessa i landet Korkyanien att sluta snarka men utan att väcka henne. Prinsessan snarkar så högt att ingen annan kan sova. Om Riddar Klant kan stoppa det hemska snarkandet så ska han få en stor belöning, lovar kungen och drottningen. Men varför kan man inte bara väcka henne? Det måste vara något konstigt med den här prinsessan?



Fasliga fakta om köttätande växter

Anna Hansson & Maria Andersson Keusseyan

Från 6 år

Köttätande växter är verkligen något att drömma mardrömmar om. Som tur är så är det inte människor som står på menyn. I stället är det insekter som de köttätande växterna fångar och äter.

Men det händer faktiskt att de allra största lyckas fånga råttor eller fåglar. Den kändaste köttätande växten är nog den som kallas Venus flugfälla. Och om du tycker att du har för många flugor hemma så kan du faktiskt köpa en och ha som krukväxt.


Robotdrakens hämnd (Space Wars 1)

Adam Blade

Från 8 år




När Harry var fyra år så skedde katastrofen. Ett mystiskt mörker slukade planeten han bodde på och han var tvungen att fly i en rymdfarkost. Han var en av få som överlevde och sedan dess har han levt på rymdstationen Avantien 1. I den här boken får vi följa Harrys liv på rymdstationen och det blir riktigt spännande när en fasansfull robotdrake attackerar. Harry som är teknikexpert måste använda alla sina kunskaper för att rädda rymdstationen.


Pippi Långstrumps kokbok

David Sundin

Från 3 år

I den här kokboken hittar vi massa goda recept hämtade från berättelserna om Pippi Långstrump. För hon är ju faktiskt en mästerkock! Pippis pannkakor och pepparkakor finns såklart med. Men också annat smarrigt som gräddtårta och kapten Efraims sjörövarfrukost. Och här finns till och med ett recept på krumelurpiller. Recepten varvas med roliga texter skrivna av David Sundin.




Mer om böcker på Kuxa.se


Ockelbo Folkbiblioteks hemsida


Fler artiklar på Kuxa.se

Speltest i Kuxabladet - en sammanställning

Speltest i Kuxabladet - en sammanställning

Linas Bageri och Café - besök caféet i Bergby

Linas Bageri och Café - besök caféet i Bergby

0