Goda pandemivanor

Goda pandemivanor

Den nionde februari togs våra restriktioner kring covid-smittan bort. Vårt levnadssätt som vi haft i två år ska vi nu försöka modifiera till vårt framtida nya normala.

Under pandemiåren har vi lärt oss, och anpassat oss till många bra saker som vi nu kan ta med oss. Vi tvättar händerna ofta, vi respekterar andra människors avstånd och vi samlas inte längre i stora opersonliga grupper. Inom träning och hälsa har vi samlat på oss en massa bra vanor som vi kan ta med oss in i framtiden.

Vi har haft möjligheten att äta mera kvalitativt. Tänk alla hemmaodlingar som har skapats på balkonger och i trädgårdar som i sin tur har gett oss möjligheten att laga mat av finaste råvarorna. Kreativitet i köket är en stor hälsofördel som vi tar med oss. Vi har lärt oss att uppskatta egenodlade grönsaker, närproducerade produkter med följden att vi lagar mera egen mat från grunden. Det kommer våra kroppar att tacka oss för en lång tid framöver. ”Vi är vad vi äter” är ett bra uttryck! Med den goda kosthållningen orkar vi med alla träningspass vi vill och behöver utföra.


Utomhusträning tar vi också med oss. Vi spenderar mera tid utomhus, vilket gynnar både vår fysiska och mentala hälsa. Förutom att vandra, promenera och löpträna ute, så kör vi styrketräning och yoga utomhus, i ur och skur. Vyerna är vidgade till oändlighet. Antingen har vi blivit tuffare i kropp och själ eller så har vi bara vågat inse att vi är ena riktiga hårdingar som inte bangar för lite regn, smuts eller snö när vi tränar.



Självklart kommer vi att besöka restauranger och träningsanläggningar igen, där tar med vi med våra goda vanor. Vi kommer att låta våra medmänniskor få ha sitt utrymme den behöver, vi kommer att fortsätta rengöra bänkar och träningsredskap efter oss. Om vi har möjlighet till att välja träningstidpunkt kommer vi att välja när det är låg beläggning på gymmet.

Jag kommer till exempel fortsätta premiera gruppträning utomhus och träning i små grupper där vi kan ha rimligt avstånd till varandra. Personlig träning i digital form med kunder utanför närområdet verkar ha kommit för att stanna. Det jag ser framemot att återuppta framöver är mammaträningar och träningsläger, men även där ser jag fram emot att våra goda pandemi-vanor får hänga med.

Nu under senvintern och våren ser jag fram emot att se alla springa intervaller till krogen, palla äpplen på väg hem från gymmet och tillsammans hoppar vi jämfota fram i livet, hälsosammare än någonsin.


Mer från Lena Östman på Kuxa.se

Nea satsar mot nästa OS

Nea satsar mot nästa OS

En kort historik om fettisdagen

En kort historik om fettisdagen

0