En hänsynsfull Julhandel på ICA Ugglebo

En hänsynsfull Julhandel på ICA Ugglebo

FOTO: Henrik Westberg, KUXAGRUPPEN AB


Pandemitid och Julhandel. Det är mycket att stå i en vanlig Jul och saker skjuts på in i det sista. Saker ska inhandlas, det ska julstökas och var det något du kanske glömt köpa till julmyset? I år kanske det är värt att ta en extra tanke till att redan nu, i slutet av november, inhandla det mest väsentliga för att undvika trängsel och köer. 

Kuxabladet träffar två i personalen på ICA Ugglebo, i Ockelbo. Vad kan du som kund göra för att undvika att bli smittad, smitta andra eller personalen i butiken? 

– Handla gärna ensam, gå inte in en hel familj, förklarar Anna Halvarsson, försäljningschef färskvaror .Vi ser att skolungdomar gärna går i grupp och vi har tagit upp det med skolan, att de ska informera om att det inte är en bra idé. 

Ellinor Stenhammar, försäljningschef kassa och förbutik. Och Anna Halvarsson, försäljningschef färskvaror FOTO: Henrik Westberg, KUXAGRUPPEN AB

Förhållningarna är egentligen desamma som de varit under året. Gå inte in butiken om du är sjuk och håll ett avstånd på 2 meter.  

– Köp det du behöver till Jul redan nu, och kom gärna in i butiken på udda tider. Tidiga morgnar och sena kvällar är det oftast folktomt i butiken, berättar Ellinor Stenhammar, försäljningschef kassa och förbutik

– Kommer det se ut som det brukar göra vid Jul, då kommer det inte fungera, befarar hon. 

– De tre sista dagarna innan Julafton är det ofta kaos och köerna går genom hela butiken, säger Anna. 

– Ett bra alternativ till det om du är orolig och slippa trängsel är att handla online. Du kan hämta varorna på kajen eller få varorna hemkörda. ICA Ugglebo har investerat i en ny utkörningsbil med kyl och frys. 

De olika behoven i butiken, med ökad onlinehandel och något färre besökare när nya restriktioner införs gör att personalen får vara mer flexibla med sina uppgifter. 

– Jag står ju oftast i charken, men när vi har ett ökat tryck på onlinehandeln får jag hjälpa till med det, berättar Anna. 

 
 

– Många tänker inte på att vi också har bortfall med sjukdomar och att vår arbetskapacitet går ner. Men vi gör vårt yttersta för att allt ska fungera. 

Paketutlämningen I förbutiken hämtar kunderna paket beställda via Postnord. Där ringlar oftast köerna långa efter Black friday (27 november) och inför Julen. 

– Det bästa vore om alla inte kom och hämtade klockan 16, som det oftast är nu. Kombinera gärna ärendet med att handla i butiken och kom en morgon vid öppning eller senare på kvällen. (Ett annat tips är att följa instruktionerna i faktarutan)

 

ICA Ugglebo har ett stort utbud av leksaker men även andra varor för alla åldrar. FOTO: Henrik Westberg, KUXAGRUPPEN AB

 

– Mellan 18 och 21 är det lugnare i butiken. 

– Tidigare har det varit köer vid lunchtid, men där har snabbkassan gjort att vi slipper det, berättar Ellinor. 

– Annars är det rusning mellan 15 och 17, så det är tiden man gärna ska undvika, i synnerhet på fredagar. 

– Vi hoppas att alla kunder tänker på det här och att de förstår att vi vill att alla ska visa hänsyn och ta hand om varandra. 

Julklappar på ICA Ugglebo

 I förra numret av Kuxabladet skrev vi om ICA Ugglebos specialsortiment och Anna understryker vikten av att byn ska leva. 

– Hela Ockelbo ska leva, det vi inte har här på ICA Ugglebo har säkert någon av de andra butikerna i centrum. 

– Sedan hjälper vi gärna till att ta hem produkter. Så är det något du undrar över är det bara prata med oss i personalen, så kan vi nog lösa det.


Hämta paket via PostNord-appen - tips

  • I PostNord-appen är det smidigt att legitimera sig med BankID när man hämtar paket. (Även Dhl och Bringpaket kan man legitimera med BankID)

  • Då kan man skicka QR-koden till ett bud om man inte vill gå in och hämta sina paket själv.

  • Det går också mycket fortare och smidigare vid paketutlämningen när du är legitimerad och klar. 


Krönika - Sommartider hej hej

Krönika - Sommartider hej hej

Enkel träning med Lena Östman

Enkel träning med Lena Östman

0