Boktips för unga: Trollet under bron och två andra barnböcker

Boktips för unga: Trollet under bron och två andra barnböcker

Boktips till barn och unga av David Svensson

- Barnbibliotekarie vid Ockelbo Folkbibliotek & Perslunda Skolbibliotek.


Trollet under bron

Arie Kaplan & 

Alex López

Från 6 år

Lättlästa tecknade serier är ett roligt alternativ till vanliga böcker för den som övar på sin läsning. 


Den här serieboken handlar om pojken Noa vars hela liv vänds upp och ner när han råkar byta kropp med ett troll. Trollet bor under en bro och lever sitt liv i lugn och ro när plötsligt Noa en dag lyfter på locket i taket och kikar in. Och när de båda rör vid trollets magiska halsband så byter de kropp med varandra. Noa blir till trollet och trollet blir till Noa. Men hur är det egentligen att leva som ett troll?



Den lilla Spenatgumman

Martin Widmark, Emma Karinsdotter &

Emilia Dziubak

Från 3 år


Ibland när man är ute och går i skogen hör man hur något prasslar i snåren men vet inte riktigt vad det är. Kanske är det en fågel eller en mus? Eller kanske är det den lilla Spenatgumman?

Spenatgumman är en pytteliten ilsken gumma som bor ute i skogen och som helst vill att det ska vara vinter året om. Hon trivs bara på vintern för den är sorgsen och kall precis som hon är.

Nu är våren på väg och den lilla Spenatgumman är som vanligt jättearg och gör allt hon kan för att stoppa den. Men så händer något oväntat när en pojke som är ute i skogen med sin mamma får syn på Spenatgumman, plockar upp henne och lägger henne i sin jackficka. Och det visar sig att pojken och den lilla Spenatgumman har mer gemensamt än man först skulle kunna tro.


Klättra i träd

Björn Sundmark & Per Gustavsson

Från 3 år

Finns det något roligare än ett riktigt bra klätterträd? I den här boken får vi följa ett gäng kompisar och deras fantasifulla upptäcktsfärder bland trädtopparna. De har sina favoritställen där uppe. I ett träd finns det en klyka där det är perfekt att leka att de är astronauter som sitter i en raket. I spindelträdet är grenarna så täta att det känns som att vara i ett spindelnät. Och sedan finns Älvans träd som är det högsta och mest magiska av alla.

Fler boktips för unga på Kuxa.se

Mer om böcker på Kuxa.se


Ockelbo Folkbiblioteks hemsida


Fler artiklar på Kuxa.se

Lokalhistoria: Viksjö bruk del 1 - med Olov Thunman

Lokalhistoria: Viksjö bruk del 1 - med Olov Thunman

Nya gång- och cykelvägar i centrala Ockelbo

Nya gång- och cykelvägar i centrala Ockelbo

0