Boktips för unga: Zombierella, Trolleriläger och stjärnskådning

Boktips för unga: Zombierella, Trolleriläger och stjärnskådning

Boktips till barn och unga av David Svensson

- Barnbibliotekarie vid Ockelbo Folkbibliotek & Perslunda Skolbibliotek.


Zombierella – en askungesaga (Sagor från skuggsidan)

Joseph Coelho

Från 9 år

En härligt skruvad version av sagan om askungen. Stackars Ella har inte haft ett lätt liv. Efter föräldrarnas död har hon tvingats leva med sin styvmamma och sina styvsystrar som tvingar henne att passa upp på dem dagarna i ända. Ellas enda tröst är hästen Klimpen och när även han dör så är hon helt ensam i världen. Samtidigt så planerar en vampyrprins att ställa till med bal i en övergiven herrgård. Han säger sig vara ute efter ett träffa en ung flicka som han kan göra till sin prinsessa men i själva verket vill han bara suga hennes blod. Ella har ändå ingen chans att gå på balen för hon måste vara hemma och göra sysslor som vanligt. Men så halkar hon på hundbajs och ramlar huvudstupa nedför trappan. Och det är så som Ella blir Zombierella.



Magic Camp : Trolleriläger för magiska varelser

Sofie Silverbring

Från 9 år

Barn med magiska förmågor åker på ett särskilt sommarläger där de får öva sig på att utveckla sin magi. Förutom barn finns där också fullt med magiska varelser, trollkarlar och annat bortom det vanliga. Wilma har längtat jättelänge på att få åka på lägret som hennes retstickor till storebröder har

varit på innan henne. Men konstigt nog har hon inte fått någon inbjudan. Kan det verkligen vara så att hon måste åka på det där hemska ridlägret igen i stället...? Nej, som tur är så hamnar hon till slut på trollerilägret men det visar sig inte vara riktigt som hon hade tänkt. Även magiska läger är fyllda av

regler som man måste följa och när Wilma och hennes kompis Aldo råkar förvandla lägrets husmor till en get-anka när de övar på trollformler, så befinner de sig plötsligt i en rejäl knipa.


Robotdrakens hämnd (Space Wars 1)

Kattens guide till galaxen – så blir du en stjärnskådare

Stuart Atkinson

Från 6 år

Om du är intresserad av stjärnhimlen och vill lära dig mer om vad det finns att leta efter där uppe så är detta boken för dig. Har du tänkt på att det ju är olika stjärnbilder som vi kan se beroende på vilken årstid det är? Och när är det egentligen bäst att kika efter planeterna Mars och Venus?


Mer om böcker på Kuxa.se


Ockelbo Folkbiblioteks hemsida


Fler artiklar på Kuxa.se

Gammalt blev nytt hos Arbetarteatern i Norrsundet

Gammalt blev nytt hos Arbetarteatern i Norrsundet

Enkel träning: När sommaren går mot höst

Enkel träning: När sommaren går mot höst

0