Träning och Hälsa - Våga misslyckas

Träning och Hälsa - Våga misslyckas

Det händer ju då och då att man vill klara av något nytt, man sätter upp ett mål och en målbild. Något ska förändras och förbättras i sitt liv. Det känns spännande och utmanande! Sen kanske det inte alltid blir så att man uppnår sitt mål.

Det finns säkert många anledningar till att man inte uppfyller sin egen önskan. Vissa saker är helt enkelt inte så viktiga att klara av, när det har fått några dagars betänketid. Andra saker blir inte av, för att man inte har de rätta verktygen i sin mentala verktygslåda. Det kan bero på att man inte har tagit reda på vad det egentligen innebär.

Vissa saker behöver man planera, insamla fakta och slutligen träna på, innan man kan checka av ett lyckat projekt.

 
 

I fasen med planering och faktainsamling blir man förhoppningsvis peppad av att uppnå sitt mål, man är beredd att betala priset av nedlagd tid och kraft. Men det kan även bli så att man reviderar sin önskan till en variant av målet, eller så lägger man ner helt, för att det kändes för svårt.

Vid mina träningar får jag då och då höra att kunder påstår sig vara ”så dålig” på ett moment. Vanligt exempel är damer och armhävningar. När jag frågar hur mycket armhävningar tränas, är svaret i stort sett alltid att man inte brukar träna armhävningar.

Hur kan man ens tro att man skulle kunna vara bra på något som man inte har gett sig chansen att öva på?

Tänk på hur vi bemästrade nya uppgifter när vi var små. Till exempel när vi lärde oss att gå. Det är inget vi kommer ihåg, men våra föräldrar kan säkert berätta om hur vi krånglade oss upp på två ben för att sekunden senare rasa ihop i en hög på golvet, om och om igen. Vi gav inte upp, vi fortsatte de antal gånger som behövdes för att vi skulle klara av uppgiften.

Vi borde ha samma inställning till nya saker även i vuxen ålder. Inte ge upp så lätt.

Vi provar en sak en eller kanske några få gånger, klarar vi inte den tänkta uppgiften inom en kort tid, så ger vi upp och säger ”det där var inget för mig”.

 

Att sätta upp mål som är utmanande samtidigt som de är rimliga att uppnå, är det bästa.

Men om vi sätter upp ett mål som vi inte klarar så behöver det inte vara värdens undergång, förmodligen har vi lärt oss och uppnått en massa annat under tiden. Att våga misslyckas är ett jättestort steg till att lyckas, glöm aldrig det!

 
unsplash-image-X8q8dByMyqA.jpg

Följ Enkel Träning

PÅ INSTAGRAM


Krönika - Daft Punk 1993 - 2021

Krönika - Daft Punk 1993 - 2021

Trädgårdsministern - odlarskola och tips för vintersådd

Trädgårdsministern - odlarskola och tips för vintersådd

0