Utnyttja livet på paus - enkel träning

Utnyttja livet på paus - enkel träning

FOTO: Amber Weir, unsplash


Många av oss har blivit tvungna att sätta en del av vårt vanliga liv på paus i och med vår globala pandemi. Vi har lärt oss att leva med detta under det senaste året. Vissa har fått göra stora förändringar och vissa bara lite, men vi är alla påverkade på något sätt. 

I och med att vaccinationerna har påbörjats, ser vi förhoppningsfullt fram emot mer sällskapliga tillfällen framöver. Det kommer att komma fler och fler situationer vi känner oss trygga i igen. Vi kommer förmodligen inte bara hoppa tillbaka till 2019 års levnadssätt. Bland alla vanor vi har skapat, har vi skapad goda vanor som vi tar med oss plus att vi förmodligen kommer att skapa oss ett helt nytt sätt att leva och förhålla oss i framtiden.

Vi antar att vaccinationsplanen går bra, majoriteten vaccinerar sig och vi kan leva öppet bland andra människor igen. Vi närmar oss en tid då vi åter kommer att kunna umgås i grupper.

Hur planerar du att fördriva detta sista halvår av din variant av isolering?

 
 

Det kan ju bli en utmaning att komma ihåg att kamma håret varje dag och gå i andra kläder än mysoverall.

Kanske är det hög tid att kolla om de mer åtsittande kläderna längst in i garderoben överhuvudtaget passar. Ord som Corona-frisyr och Corona-kilon har ju uppkommit av en anledning. Rufsig kalufs och slentrianmässig överätning har förekommit i samhället. Frågan är om vi med lätthet kommer att överge dessa beteenden, det återstår att se. Vi kan få jobba en aning med beteendeförändring, varför inte börja redan nu?

En bra idé är att använda denna tid till att uppgradera sig maximalt. Självklart allra mest för oss själva, men låt oss också vara ytliga och fantisera om hur vi kan imponera på vår omgivning. 

Tänk på hur våra kompisar från andra städer och länder kommer reagera när vi möter upp dem som en snyggare och fräsigare människa. Tänk om de knappt känner igen oss när vi dyker upp med tydlig spänst i steget, är välkammade, vältränade och ser sprudlande hälsosamma ut.

Om det innebär att hoppa hopprep varje dag, återgå till mer gynnsam kost eller sy egna nya kläder, det är ju upp till var och en.

Jag tävlar i styrkelyft i veteranklass och har inte tävlat sedan februari 2020 på grund av pandemin. Nästa tävling ska enligt förbundet arrangeras någon gång efter sommaren. Alltså tar jag denna tid till att stärka upp kroppens alla strukturer, arbeta metodiskt med mina svagheter och succesivt öka total belastning. Min plan är att komma i tävlingsform, hållbarare och starkare än någonsin.

 
 

Lena Östman är sedan ett drygt år tillbaka Kuxabladets hälso- och träningskrönikör. Hon är ursprungligen från Örnsköldsvik men har bott hela sitt vuxna liv i Stockholm, fram till för några år sedan då hon flyttade till Lingbo med sin man Stefano. 

Företaget Enkelträning Lena Östman AB, har Lena drivit i fem år.

– Någonstans har jag velat det här hela mitt liv, utan att satt fingret på det. 

När företaget var inne på sitt andra år och Lena kände sig etablerad flyttade paret till Lingbo. 

– Då påbörjade jag en ny uppbyggnad av verksamheten. Men innan den var helt klar kom Coronan.  

Men Lena hittar andra lösningar för att kunna bedriva sin verksamhet.  

– Jag har mycket träning utomhus och jag har nu börjat med PT-kunder via Zoom. De är hemma och jag hemma hos mig. 

 
 

Berätta gärna om era planer på Instagram och tagga med

#kuxaenkelprojekt2021 

eller maila enkeltraning@gmail.com 


Krönika: Det omärkta blandbandet

Krönika: Det omärkta blandbandet

Fotstugan - När tänkte du på dina fötter senast?

Fotstugan - När tänkte du på dina fötter senast?

0