"Jul i Ockelbo" - det drar ihop sig och din förening kan också vara med

"Jul i Ockelbo" - det drar ihop sig och din förening kan också vara med

Det börjar nu dra ihop sig för Service och Handels Julmarknad, en stämningsfull "Jul i Ockelbo" lördagen den 2 december mellan klockan 13-16. Precis som förra året blir detta ett tillfälle för företag och framför allt föreningar att visa upp sig.


Kuxabladet har pratat med representanter från Ockelbo IF, Ockelbo basket, Ockelbo Ryttarförening och Ockelbo församling för att prata om julmarknadens betydelse för deras föreningar.  Kanske kan det inspirera din förening att också vara med?


Anna Stark, Ockelbo basket:

– Julmarknaden är ett tillfälle för oss att visa upp vår verksamhet och samtidigt tjäna en slant genom försäljning av bland annat våra klubbkläder.

Ulf Andersson vid Ockelbo IF:

– Vi har mycket stöd i form av sponsorer och detta tycker vi  är en bra chans att ge något tillbaka till näringslivet och ett tillfälle att visa upp sig

– Det är jättebra tillfälle för oss att synas, säger Ida Molander, anställd hos Ockelbo ryttarförening.  Vi är lite gömda där på Masbovägen. Det blir ett tillfälle att visa upp oss och alla våra duktiga elever.


Vad gjorde ni förra året?

Anna: Förra året hade vi en försäljning kläder och bröd samt ett lotteri. Vi hade också en basketkorg där man fick prova på att skjuta och vinna priser.

Ulf: Vi erbjuder ett tårtlotteri, det har vi gjort i säkert 30 år och kommer fortsätta med det även i år.


Ida: Vi ställde upp med tomtetåget  med ett följe av hästar genom byn. Det hoppas vi blir en tradition och något som drar folk. Sen hade vi även ett lotteri och sålde egengjorda kransar.


Vad kommer ni att göra i år?

Anna: Upplägget kommer nog i stort sett att vara detsamma. Vi planerar att beställa hem lite nya produkter med vår Ockelbo-logga att sälja, perfekta julklappar för alla åldrar!


Ulf: Tårtlotteriet är en klassiker som aldrig går ur tiden.

Ida: Tomtetåget blir fortfarande kvar. Där ryttarna är från 3-18 år. Vi kommer även anordna Ponnyridning och kransarna blir även i år, sedan fiffinurlar vi just nu på vad vi mer kan erbjuda.


Vad är det bästa med julen?

Anna: Att samla familjen, äta god mat och umgås.


Ulf: Vilken svår fråga. Men god mat och dryck i trevligt sällskap, midnattsmässa i Ockelbo kyrka och Kalle Anka på Julafton.


Ida: Julen förknippar jag starkt med hästarna som alltid varit med och kört vagn till exempel, ända sedan jag var liten.


Finns det något ni tycker att Service och Handel kan göra för att förbättra julmarknaden?

Anna: Vi är nöjda med upplägget, att stå på torget är perfekt för oss och i år kommer marknaden att vara på en matchdag för oss, så vi hoppas att så många besökare som möjligt letar sig ner till värmen i Kuxahallen kl 16.

Ulf: Det har fungerat bra. Julskyltningen är inte som det var, men det är naturligtvis inte arrangörernas fel. Jag har varit med hur länge som helst och minns när det fanns butiker hela vägen från Lennys färg bort till Rabo och alla butiker skyltade med nyheter.

Ida: Det märks att det finns en ny ambition hos Service och Handel att göra en fin julmarknad, då julskyltningen nästan hållit på att dö ut. Jag hoppas att Tomtetåget med hästarna kan bli en tradition som drar besökare.



Malin Claridge vid Ockelbo församling berättar om kyrkans planer.

– Vi, Ockelbo församling tillsammans med Missionskyrkan kommer finnas på torget, just nu i vilken form vet vi inte. Men vi är där för att möta människor. Vi håller på att planera för fullt.

– Vi kommer även informera om matkassen och vill man ge en gåva är det förstås uppskattat.


Vill även er förening vara med på

"Jul i Ockelbo"?

Kontakta Anneli 0736-373215


Trygghetsvecka på Perslunda - gästades av Ametist Azordegan

Trygghetsvecka på Perslunda - gästades av Ametist Azordegan

Fredrik fotar figurer - actionfigurer

Fredrik fotar figurer - actionfigurer

0